• strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /home/vhosting/ae/vhost0039347/domains/sobc.nl/htdocs/www/modules/views/views.module on line 879.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /home/vhosting/ae/vhost0039347/domains/sobc.nl/htdocs/www/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 589.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /home/vhosting/ae/vhost0039347/domains/sobc.nl/htdocs/www/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 589.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /home/vhosting/ae/vhost0039347/domains/sobc.nl/htdocs/www/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 135.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /home/vhosting/ae/vhost0039347/domains/sobc.nl/htdocs/www/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 135.

Historie Boeringse Carnaval

Het organiseren begon in 1983  toen Joan van Berlo samen met de toenmalige eigenaar Jos Kanters van Cafe de Molen, een eerste aanzet gaven tot een Kindermiddag en Boeringse Avond. De kindermiddag werd toen nog maar bezocht door enkele kinderen en de Boeringse avond bestond uit enkele optredens van eigen grond. Tonproaters Ger vd Wijdeven en Jan Bekkers zorgden toen voor de komische tonverwikkelingen. Ook de Boering Allstars brachten enkele jaren later bij de toenmalige Boeringse prins Marti dun Urste van Empeldonk hun eerste optreden als nana's. De daaropvolgende jaren waren het de Allstars die diverse soorten optredens op de planken brachten.


Het aantal bezoekers die kwamen kijken naar een gezellige Boeringse avond lag in de beginjaren rond de 100. De laatste jaren was het in de Molen afgeladen vol geweest met vele mensen uit onze regio wat aangaf dat dit het concept was voor een onvergetelijke en gezellige, ongedwongen carnavalsavond. In 1999 heeft de gemeenschap Keldonk veel acte de presence gegeven tijdens de avond met diverse optredens en het feest kon dus niet meer stuk. De avond is al 22 jaar een begrip in Boerdonk en is niet meer weg te denken. In al die jaren dat het nu al georganiseerd wordt, is het alleen maar beter, meer, mooier, en gezelliger geworden en dus een geweldige bekroning op het werk voor alle vrijwilligers.


De voorbereidingen voor de kindermiddag, waar toch veel mensen op af komen, en de Boeringse avond, ook goed voor een volle bak gaan al in november van start. Deze organisatie loopt door tot begin februari. Elk jaar word dit spektakel op carnaval maandagavond in de sportzaal van Boerdonk gehouden. De kindermiddag op de zondagmiddag. De zaal zit barstensvol met publiek, de optredens zijn van grote klasse, en de sfeer en gezelligheid zijn uniek bij vele aanwezigen.  Ook wordt elk jaar tijdens de Boerdonkse carnaval op zondagmiddag de Miniplaybackshow gehouden. Deze middag is bedoeld voor alle kinderen, vaders en moeders, opa's en oma's en verdere belangstellenden uit de regio.


In 1999 traden maarliefst 120 Boerdonkse kinderen op die streden voor de hoogste eer in twee leeftijdscategorie├źn. Voor elk kind is er altijd een blijvende herinnering en een oorkonde die door een vierkoppige jury worden uitgereikt. Verder werden er twee gastoptredens gegeven die laten zien wat artiest zijn is. Voor alle kinderactiviteiten geldt dat kinderen die niet meedoen ook op deze middag zich uitermate kunnen uitleven tijdens een van de vele onderdelen die er zijn. Het Teletubbiespel is geweest en heeft de meer dan 200 kinderen doen vermaken (vooral de allerkleinsten). Ook de vernieuwde Telekidskwis werd gepresenteerd en gaat ook elk jaar tussen alle aanwezige jongens en meisjes. Natuurlijk wordt ook het al jaren favoriete onderdeel Het Bewegingsspel weer gedaan en niet te vergeten de vaste onderdelen zoals de Kinderhouseparty en de Ballonnenrace. Ook het Polonaise Spel en Moppentrommel zorgden voor veel kindervreugde en plezier.


Ook is er de speciale Kinderbar met voor de kinderen de zogenaamde Knipkaart waarop diverse consumptie staan zoals drinken, snoepzak, chips, en ijs, die de kinderen dan aan het begin van de middag voor een speciale prijs kunnen kopen en zo die middag vooruit kunnen. Ze kunnen hun consumpties halen aan de speciaal ingerichte kinderbar. Elk jaar hebben we vanuit ons 790 inwoners tellende dorpje een record aantal optredens zo rond de 100 kinderen. Een volle gymzaal is dan het resultaat met veel gezelligheid.


Op maandag na de Erpse optocht was weer het jaarlijkse Erwtensoepbal gepland waar iedereen die aanwezig was gratis snert kon komen eten. Voor de kinderen werden diverse leuke aktiviteiten georganiseerd met ballonnen, prijsjes etc. Voor de komende jaren zal dezelfde opzet blijven maar dan met nieuwe onderdelen die weer voor veel spektakel zullen zorgen.


Wij wensen u in ieder geval weer een supergezellige carnaval toe in Boering!